fbpx
hoeveel kost een website (1)

Hoeveel kost een website?

Of nog beter: Hoeveel kost het om een website te laten maken?

Een simpele vraag met een iets complexer antwoord. Hoeveel een website kost hangt van veel factoren af, van website type en platform tot functionaliteit, ontwerpkwaliteit en prestaties.

Websitebouwers

In theorie zou je een website zelf gratis kunnen bouwen en lanceren. Je hebt een domeinnaam en website hosting nodig, die je allebei geld kosten, maar ze staan los van het proces om een website te maken. De grote nadelen van deze optie zijn de enorme leercurve en de tijd die het kost. Geld? Dat kan je steeds terugverdienen. Tijd? Dat besteed je best aan de dingen waar je goed in bent.

Websitebouwers zoals Wix en Squarespace lossen een aantal van deze problemen op, omdat ze een groot deel van de complexiteit van het bouwen van een website wegnemen, vooral op het gebied van codeerkennis. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en hoewel je tijd en middelen moet hebben, kan je meestal redelijk snel een nieuwe website bouwen en online zetten. Er hangen echter aanzienlijke beperkingen vast aan websitebouwers die het bijna onmogelijk maken om een echt aangepast ontwerp te ontwikkelen met de functies die je echt nodig hebt.

Kosten

Dat brengt ons bij de kosten en het belang van professioneel webdesign.
Als het je doel is om een website te laten maken die een aanwinst is voor je bedrijf, je merk laat zien en helpt bij je verkoop- en marketinginspanningen, moet je je website professioneel laten ontwerpen. Dat is jouw tijd en geld wel waard. Toch?

Staar je niet blind op de prijs van je investering maar denk verder aan het rendement op je investering, je ROI. Hoe kan ik een website laten maken die de verkoop en groei van mijn bedrijf zal stimuleren? Hoe krijg ik een website die me proactief helpt bij het bereiken van mijn bedrijfsdoelen? Welke inkomsten loop ik mis als ik geen website in mijn marketingplan inzet?

Om de bovenstaande dingen te laten gebeuren, heb je een website nodig met een uniek ontwerp en functies die zijn aangepast aan je vereisten. Je website moet ook zoekoptimalisatie  hebben, zodat deze door je klanten op Google kan worden gevonden. Bovendien moet het snel laden en veilig zijn. Cruciaal is dat het ook moet worden ontworpen met een focus op resultaten. Dit betekent een responsive ontwerp dat de optimale gebruikerservaring biedt op alle apparaten, inclusief telefoons. Denk ook aan conversie-optimalisatie functies om de resultaten die je met je site behaalt (verkopen, leads, vragen, enz.) te maximaliseren.

Zet stappen vooruit

Een website met alle bovenstaande functies, en dit is slechts het absolute minimum, kan je een paar duizend euro kosten. Een goede website geeft je echter vrij snel waar voor je geld en zal je bedrijf nog vele jaren in de toekomst blijven helpen.

Je website door Digital Flamingo laten maken?

Website laten maken 7 belangrijke punten om op te letten
Webdesign

Een website laten maken: 7 belangrijke vragen die je jezelf moet stellen.

Wil je je website opnieuw laten ontwerpen of wil je je merk opfrissen? Je bent bij ons aan het juiste adres.
Daar zijn we bij Digital Flamingo goed in. Maar allereerst: elk project heeft een briefing nodig. Hoewel we onze klanten helpen bij het bepalen van hun doelen en strategie tijdens ons ontdekkingsproces, zijn er bepaalde dingen die je zou kunnen overwegen bij het plannen van je nieuwe project.

Lees verder »
Open chat
Hello 👋
Hoe kan ik je helpen?